Heerlen – Kevelaer 2013-05-07      200 km.

De weersvooruitzichten zijn prima en daarom besluiten we in het weekend om op dinsdag 7 mei de jaarlijkse rit naar Kevelaer te fietsen. 

Maar op de dag zelf zijn de verwachtingen weer niet zo best. Toch zijn er nog 4 fietsers komen opdagen bij v.d.Valk om 7.30 uur. Dat zijn: Louis Mestrini, Andre Wiersma, Kees van Dijk en Frans Didderen. Sjaak Piosik sluit bij Schinveld bij ons aan.
Het weer is goed en we hebben er zin in.

In gestrekte draf rijden we de “neutrale weg” richting Koningsbos op. Hier is het erg druk met het woon- werkverkeer. Ondanks dat we de wind op kop hebben schieten we goed op. Daar zorgt Louis wel voor. Als we Roemond voorbij zijn rijden we langs de Maas naar Beesel. Daar krijgen we een vervelend fietspad langs de grote weg met los zitten tegels,


Frans Didderen - Kees van Dijk - Sjaak Piosik - Louis Mestrini - Andre Mestrini  /  1e pause in Tegelen

 maar om even na 10.00 uur zijn we in Tegelen. We hebben dan 60 km gereden.

Bij het voor ons vertrouwde restaurant maken we pauze op het terras. De koffie en broodjes gaan er goed in, want we moeten de voorraad goed aanvullen, omdat we nog een heel eind te gaan hebben.
In Venlo moeten we weer door het voetgangersgebied omdat de boulevard nog steeds niet klaar is. We doen dat stiekem fietsend, wat ons van af de terrasjes commentaar opgeleverd.



Andre en Sjaak steken een kaarsje op in Kevelaer

De Maas is nooit ver weg als we richting Arcen rijden. Hier volgen we een stukje de N-271 en slaan dan af richting Twisteden. We  hebben hier weer veel wind tegen, maar Andre en Kees nemen dit stuk tot Kevelaer voor hun rekening. Daar zijn we even voor 12.00 uur. We hebben dan 100 km gereden.
Het is intussen 22° geworden en de zon doet ook een duit in het zakje. Na een lange pauze op het terras, steken we nog een kaarsje aan en om 12.45 uur vertrekken we daar weer.
Nu hebben we de wind een beetje schuin van achter, en dat is best wel aangenaam.


Louis en Kees op het pont naar Lottum

Bij Walbeck gaan we de grens  weer over en rijden in Arcen langs de Kasteeltuinen. Iets verder steken we met het veer de Maas over naar het rozendorpje Lottum. In Grubbenvorst  staat een fietser met volle bepakking op de kaart te kijken. Kees vraagt zich hardop af waar die wel heen zal gaan.
Af en toe valt er een druppel regen, maar dat zet gelukkig niet door. Maar de lucht ziet er niet meer zo mooi uit en we maken ons toch een beetje zorgen of we wel droog thuis komen. Daarom nemen we in Neer geen pauze en met de wind in de rug stuiven we naar Buggenum. Dan weer langs de Maas naar Linne. Hier steken we weer de Maas over via de waterkrachtcentrale.
Als we in de buurt van Echt komen besluiten we echt pauze te maken. Het is dan 15.30 uur en hebben daar 172 km gereden. Als we goed en wel op het overdekte terras zitten begint het pas echt re genen en te waaien.

Sjaak, andre en Louis op de stuw in Linne

Dat blijft maar aanhouden en om 16.30 uur besluiten we dan maar in de regen te vertrekken. Hier nemen we eerst afscheid van Sjaak die van hier naar Geleen fietst. Binnen een paar kilometer  loopt ons het water uit de schoenen, maar dat schijnt Louis niet te deren, want die gaat onverstoorbaar op kop verder. In Schinveld nemen we afscheid van Louis en Kees. Andre en ik rijden dan gezamenlijk door naar Heerlen. Daar zijn we om 17.45 uur.
Ondanks de regen van de laatste 30km. hebben we toch een leuke dag gehad.

 

Frans Didderen.


terug