Openingsrit 2015 van de Toerfietsers.

Zaterdag 14 maart

 

Als ik ‘s morgens om 8.30 uur thuis weg rij is het nog flink koud. De zon komt wel door, maar een koude noord-oosten wind waait me in het gezicht. Bij v.d.Valk gaan we binnen staan om ons een beetje op te warmen. We zijn met 14 Toerfietsers  aanwezig. Els is  aanwezig als vertegenwoordiger van het bestuur. De voorzitter is verhinderd en Frans Drozdzok is ziek. Paul is met zijn 82 jaar de oudste van de groep. Wel fijn dat hij nog steeds met ons mee fietst. Eerst een paar foto’s maken en even na 9.00 uur vertrekken we. Het is een lang lint fietsers met zo’n grote groep, maar met Louis op kop komen we overal goed doorheen.

Via de Heksenberg rijden we door het centrum van Brunssum naar Merkelbeek en Jabeek. Daar gaan we de grens naar Duitsland over.  Voorbij Susterseel volgen we het vrij slechte fietspad door de Zelfkant naar  Susteren. De koude wind maakt het hier in het open veld nog kouder. Ik wil nog wel een foto maken, maar mijn handen zijn te koud.

Van Slek rijden we door naar Echt. Hier maken we pauze bij Mc. Donalds. Daar is de koffie lekker, goedkoop en voor de 65 plussers, en dat zijn we bijna allemaal, het 2e kopje gratis.

De bediening is wel een beetje langzaam, maar we krijgen allemaal koffie. Het is gezellig en er worden weer plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen.

Na de pauze neemt Louis weer als vanouds de kop en loodst ons door het Middenlimburgse land.  Als we langs de snelweg rijden is er file. 

We zijn blij dat we op de fiets zitten, vooral we nu ook nog een beetje wind in de rug hebben. Daardoor is het nu ook minder koud. Bij Nedcar rijden we door het Limbrichterbos naar Sittard. Daarna krijgen we de eerste echte beklimming van het nieuwe seizoen, nl. de Wintraak. Boven moeten we even wachten. Paul en Peter hebben het even moeilijk maar zijn weer vlug bij de groep. Dan de laatste kilometers naar Amstenrade en Hoensbroek en om 12.45 uur zijn we weer in Heerlen. We hebben dan 70km gefietst. Ook veel respect voor Paul die toch weer de hele rit mee gefietst heeft.

 

F. Didderen.

Home